Lessen

korte impressie van de
inhoud van alle lessen.

Beschrijving kruidenles van Marjolein van 't Noordende  

 

 

De naam Othala.Othala is een van de letters uit het duizenden jaren oude runen-alfabet. Het staat voor bestemming, erfenis of erfgoed, en rijkdom. Deze letter is gekozen als symbool voor het doel van de consultaties ; eenwording, het vinden van je bestemming, en daardoor het gevoel van rijkdom in geest en lichaam.Othala is de oude letter O, die rond en heel is  en geen scherpe kanten bevat.De vier methoden die kunnen helpen bij je eenwording en het vinden van je bestemming worden hieronder kort beschreven.  Ze kunnen per methode maar ook in alle combinaties toegepast worden.
Kruidengeneeskunde
De toegepaste kruidenmethode kent geen poespas; het is de zuivere toepassing van eeuwenoude principes en ervaringen. Kruiden kunnen verwerkt worden in thee, zalven, tincturen, dranken, en ook in zuivere vorm gebruikt worden; de beste vorm is afhankelijk van het gezondheid-probleem dat u heeft.  Het heeft niets met homeopathie te maken; de geneeskrachtige werking van de kruiden zelf wordt rechtstreeks benut.   Vandaar het  “natuurlijk”  bij de naam Othala.
Rituelen-begeleiding
Rituelen zijn belangrijk voor het goed emotioneel verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Afscheid nemen, maar ook vrede met iets krijgen, en vergiffenis kunnen schenken of vragen, lukt met bepaalde rituelen veel gemakkelijker; het probleem krijgt een definitieve duidelijkheid en een definitieve plaats. Ook hier worden alleen rituelen toegepast die op eeuwenoude principes berusten en niet afhankelijk zijn van een religie of geloof. Ze bestonden al ver voor de ontwikkeling van de religies zoals wij die nu kennen, en veel rituelen die je in de verschillende religies ziet zijn in feite afkomstig van die eeuwenoude principes!
Geleide Meditatie
Dit is een bijzondere vorm van beleven;  laat je  meenemen naar een plek die je zelf vorm geeft, en waar je diepere gevoel zelf bepaalt wat er gebeurt;  zo kun je dieper in je eigen ziel kijken en duidelijkheid krijgen over wie je bent, wat je doet en waarom, en wat je hebt meegemaakt.
Holistische Consultatie
In deze consultaties, gesprekken van meestal een half uur tot drie kwartier, wordt gezocht naar verloren gegane verbindingslijnen tussen lichaam, geest en ziel.  Ze staan sterk in relatie tot elkaar; een lichamelijk probleem kan geestelijke gevolgen hebben en andersom. Maar zo kan een oplossing voor een geestelijk probleem wel eens in het lichamelijke gevonden worden, en andersom! Na een holistische consultatie kunt u lichaam en geest en hun verbintenis beter begrijpen en zelfstandig beïnvloeden. De donderdagavond is de mogelijkheid om je kennis in medicinale kruiden te verdiepen. Je leert er in 6 avonden hoe kruiden in te zetten maar vooral om te verwerken.Iedere les ga je naar huis met een eigen gemaakt product. Alle benodigdheden worden door mij ingebracht, dus hoef je niets extra aan te schaffen. Ik zie je graag in de Pannehoef (Arendshof 2) en hoop dan dat je je kan aansluiten bij het grotere web van mensen die zich in de natuur thuis voele

groetjes,Marjolijn.

 

Beschrijving van de 2 modules van Suzanne van Wanrooij.

Module 1 Pendelen
In deze module die gaat over pendelen leer je alle ins en outs over pendelen en alles wat erbij komt kijken. Hoe kun je pendelen, wat heb je ervoor nodig, ethiek, meditaties, werken met een pendelkaart, werken met verschillende mogelijkheden en vaardigheden waarbij je pendelen prachtig in kunt zetten als tool. Kortom jouw gereedschapskist wordt weer aangevuld met mooie vaardigheden die je kunt inzetten. Bovenal deel ik graag mijn enthousiasme over pendelen en wens ik je veel prachtige momenten met je pendel. Het is een fijne magische tool die je kunt gebruiken voor hulp bij genezing, advies, opsporen van voorwerpen of consultatie.

 

Module 2 Werken met Lenormand 
Tijdens deze bijzondere avonden over het werken met Lenormand neem ik jullie mee op reis door de kaarten van de Lenormand. Lenormand bestaat uit 36 kaarten en die hebben ieder een eigen betekenis. Tijdens deze drie avonden leer ik jullie de betekenis van de Lenormand kaarten, een aantal leggingen die je kunt gebruiken, ethiek en oefeningen waardoor je vertrouwd raakt met je eigen Lenormand deck. Kortom avonden vol magie en het delen van oude kennis. Voor mij is Lenormand als een lang verloren liefde die je weer terugvind. Lenormand is een mooie tool voor inzicht voor jezelf en ook heel goed in te zetten als richtingaanwijzers op het pad van anderen.